Η πραγματική εικόνα μας στην κοινωνία δεν είναι αυτή που βλέπουμε στον ναρκισσιστικό καθρέφτη μας, αλλά αυτή, που βλέπουν οι άλλοι στο πρόσωπό μας. Μερικές κορυφαίες προσωπικότητες, από τους χώρους της επιχείρησης, της πολιτικής, των δημοσίων σχέσεων και της δημοσιογραφίας, σκιαγραφούν εδώ τη δική τους «εικόνα» για τον Θαλή Π. Κουτούπη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΑΣ
Ιδρυτής και Πρόεδρος του «ΜΙΝΙΟΝ»

«Με τον Θαλή Κουτούπη, συνεργαστήκαμε πολλά χρόνια. Διεύθυνε τις Δημόσιες Σχέσεις του «ΜΙΝΙΟΝ», τις ημέρες της δόξας του. Έδειξε δημιουργικότητα, πληρότητα, υπευθυνότητα, αποτελεσματικότητα και -κυρίως- αγάπη για το «ΜΙΝΙΟΝ» και στις σκληρές μέρες, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 1980. Μετά... Μετά, ο Θαλής πέταξε σε ανώτερες θέσεις, στη συγγραφή βιβλίων, σε σεμινάρια, και σε άλλα. Όλοι μας πια έχουμε ταυτίσει τον Θαλή - ο οποίος, συν τοις άλλοις, αποδεικνύεται και «αει-Θαλής- με τις Δημόσιες Σχέσεις».

 

ΙΩΑΝΝΗΣ Φ. ΔΟΥΚΑΣ
Ιδρυτής και Πρόεδρος Δ.Σ. των «Εκπαιδευτηρίων Δούκα»

«Κρατώντας στα χέρια μου το τελευταίο βιβλίο του Θαλή Π. Κουτούπη, για τη «Χορηγία», νιώθω την ανάγκη να τον συγχαρώ θερμά άλλη μια φορά επειδή, τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη ΔΕΝ υποτάσσει τις ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ σχέσεις στις ΔΗΜΟΣΙΕΣ Σχέσεις. Ίσως αυτός να είναι και ο σημαντικότερος λόγος, που όσοι ζήτησαν τη γνώμη του ή τη συμβουλή του και -πολύ περισσότερο- όσοι τον άκουσαν, όλοι ωφελήθηκαν».

 

ALFRED GEDULDIG
Πρόεδρος «Geduldig & Ferguson Inc. Strategic Communications» - Νέα Υόρκη

"I watch with awe the energy and passion Thalis P. Coutoupis brings to IPRA. It's good to know PR has such a powerful champion in Greece, and that he is spreading civilization (if PR can be considered civilization) around the world."

 

ΦΩΤΗΣ Ε. ΚΟΥΒΕΛΗΣ
Βουλευτής - Πρώην Υπουργός

«Ο Θαλής Κουτούπης υπηρετεί την Επικοινωνία, με επιστημονική συνέπεια. Διακρίνεται για την πρωτοτυπία των ιδεών και απόψεών του, χωρίς να υποτάσσει τις επιλογές του στον εύκολο εντυπωσιασμό. Οι εικόνες του και ο λόγος του έχουν αντοχή στον χρόνο».

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ
Πρόεδρος «Φιλελευθέρων» - Βουλευτής - Πρώην Υπουργός

«Τι να γράψεις, για τον Θαλή ως επαγγελματία, σε 20 λέξεις, αναρωτήθηκα. Ωραίος, γοητευτικός, ακατανίκητος; Γιατί όχι επίμονος, διαφορετικός, συστηματικός; Είναι λίγο από όλα αυτά και συνάμα σταθερός και πιστός. Ο Θαλής με 20 λέξεις».

 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΕΝΟΣ
Βουλευτής - Υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης

«Τι τύπος είναι αυτός;», αναρωτήθηκα μέσα μου όταν τον γνώρισα. Είναι τεχνοκράτης, ρομαντικός, ευαίσθητος, πειστικός, καταφερτζής, διπλωμάτης, ιδεολόγος για τα πολιτιστικά μας πράγματα; Τώρα που τον καλογνωρίζω λέω: Είναι ένα μίγμα από όλα αυτά και κάτι παραπάνω. Το κίνητρο του, το όχημά του είναι να προωθεί τον πολιτισμό της χώρας μας μέσα από τη δουλειά του.

 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ
Πρόεδρος Δ.Σ. «Τιτάν» Α.Ε. Π Πρώην Πρόεδρος Σ.Ε.Β.

«Είχα τη χαρά να συνεργαστώ με τον Θαλή Π. Κουτούπη, πριν από μερικά χρόνια και έχουμε διατηρήσει από τότε την επαφή μας. Η γνώμη μου γι' αυτόν επιβεβαιώνεται χρόνο με τον χρόνο: Ένας σωστός και ολοκληρωμένος άνθρωπος, άψογος επαγγελματίας, βαθύς γνώστης των θεμάτων επικοινωνίας, με πολύπλευρη εμπειρία στον χώρο και με σαφείς και εστιασμένες απόψεις. Εύχομαι να είναι πάντα έτσι δυναμικός και δημιουργικός».

 

ΜΑΝΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Πρώην Πρόεδρος Ελληνικής (ΕΕΔΣ) και Διεθνούς (IPRA) Ένωσης Δημοσίων Σχέσεων

«Με τον Θαλή συμπορευόμαστε στον χώρο της επικοινωνίας, εδώ και τρεις δεκαετίες. Μια συνεργασία, που τίμησε και τη φιλία μας και το επάγγελμά μας. Πάντα η θεωρητική προσφορά του Θαλή ήταν ιδιαίτερα φιλοσοφημένη και πρωτοπόρα και άντλησα από αυτήν πλούσια διδάγματα».

 

ΜΗΝΑΣ Γ. ΤΑΝΕΣ
Διευθύνων Σύμβουλος «Αθηναϊκής Ζυθοποιίας» Α.Ε.

«Η επιχείρηση επικοινωνεί με τον κόσμο γύρω της, μέσα από τον εκπρόσωπό της, υπεύθυνο για τις Δημόσιες Σχέσεις. Είναι σημαντικό η κουλτούρα, τα πιστεύω, η καθαρή εικόνα της εταιρείας, να βγαίνουν σωστά, με ειλικρίνεια προς τους αποδέκτες. Ο Θαλής Κουτούπης έχει τα σπάνια προσόντα να αντιλαμβάνεται τα λειτουργικά δρώμενα της επιχείρησης που εκπροσωπεί, τους στόχους της, τις ευαισθησίες της και να τις καθρεφτίζει προς τα έξω. Με ένα τρόπο μοναδικό, που σίγουρα ξεπερνά και τον ίδιο τον επιχειρηματία».

 

ΣΕΡΑΦΕΙΜ Δ. ΦΥΝΤΑΝΙΔΗΣ
Διευθυντής «Ελευθεροτυπίας»

«Θαλής ο αειθαλής. Όχι Μιλήσιος, αλλά σίγουρα σοφός...επικοινωνήσιος. Φυλαχθείτε! Οι συμβουλές του μπορεί να σας ανοίξουν την πύλη της επιτυχίας και να σας φορτώσουν με ευθύνες, που τώρα δεν έχετε».

 

IAIN C. WATT
Διευθύνων Σύμβουλος "Philip Morris Hellas" Α.Ε. (1992-1999)

"Thalis P. Coutoupis was a rock and a trusted counselor. His political and cultural savvy, creativity, integrity and unrivalled commitment to quality meant that Philip Morris stood head and shoulders above other corporations in the market in awareness, image and respect both in terms of our business achievement and our consistent contribution to Greek society."

 

Σημείωση: Οι γνώμες αυτές κατατέθηκαν το διάστημα Ιουνίου - Οκτωβρίου 2001 και έχουν καταγραφεί αλφαβητικά.

 

home

 

created by

GENCO POWER A.E.